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Question 

Is the rubbing test in sub clause 7.14 applied to markings inside the enclosure of appliance 
(Earthing mark, N mark and so on) which is not visible in normal use but the loss of marking 
may be dangerous? 

Decision 

No, the rubbing test is not applied, but the last paragraph of the compliance criteria in sub 
clause 7.14 applies.  However, marking behind a cover which can be opened or removed 
without the aid of a tool, as stated in sub clause 7.15, is not excluded from the rubbing test. 

Explanatory notes 

The decision is based on the comment from TC61 Vladivostok meeting held on Oct. 2017. 
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