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Question 

 
In  the § 20.11.3, it is stated that the cable is subjected 50 times to a pull of 30 N. Is this test applicable to the 
class III lighting chains? 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

              

Decision 

 
The  standard   does  not  make  any  differentiation  between  class  II  or  class III lighting  chains.  The  pull 
test should  be applied even to the class III lighting chain. After  the tests the conductors shall not have been 
displaced by more than 2 mm. 
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